BIO Camp 2019- International Summer Academy for Teen Leaders

BIO Camp este tabăra destinată copiilor cu vârste între 14 și 18 ani, în care aceștia sunt învățați să-și dezvolte abilitatile dobândite si cele native precum și să primească ghidarea corectă pentru a avea o viață sănătoasă și plină de succes.

Rămân dovadă prieteniile care se înfiripă, amintirile frumoase, pasiunile care se nasc sau devin mai puternice, zâmbetele și bucuriile ce ne colorează fiecare zi.

Am început taberele BIO CAMP în anul 2012 cu dorința de a ajuta câți mai mulți adolescenți să se dezvolte personal.

Aflată la a IX-a ediție, Tabăra Bio Camp de anul acesta va avea loc în Litochoro, pe coasta de nord a Greciei,  la poalele măiestosului Munte Olimp, în perioada 9 – 17 august 2019.

1. Locația:

Bungalowurile se află pe o plajă pitorească și spațioasă, acoperită cu nisip auriu, la 80 de km de superbul oraș Salonic. Aici, copiii se vor odihni, se vor bucura de mare, vor avea acces la bazele sportive, vor participa la ateliere de creație, si, de asemenea, vor avea posibilitatea de a a-și îmbunătăți cunoștințele de limba engleză. Complexul este înconjurat de verdeață, care oferă răcoare chiar și în cele mai calduroase zile de vară.

2. Tema taberei: WE TRUST YOU, FUTURE LEADERS!

Credem mult în valorile românești autentice, dar vrem să vedem și alte civilizații, să descoperim câte ceva din cultura altor țări. Astfel, tinerii au posibilitatea să cunoască, împletească și învețe lucruri utile pentru dezvoltarea lor.

3. Programul general al unei zile de tabără arată așa:

– trezirea

– miscare/ sport/ inviorare de grup

– micul dejun

– activitate workshop/ zonele alese

– jocuri/ program liber

–  pranz

-drumetii/ excursii/ jocuri/ program liber/ repetitii

– snack fructe+ liber

-seminar ( nutritie, religie, dezvoltare, psihologie, finaciar, stil, etc)

– cina

– entertainment

4. Ateliere de lucru zilnice din cadrul taberei

Obiectiv: învățare din experiențele taberei

Strategie: activități experiențiale de stimulare a gândirii, viziunii, potențialului

Rezultate: Realizarea de proiecte prezentate în comun la Gala BIO CAMP

Copiii se vor înscrie bifând participarea la unul dintre atelierele de lucru de mai jos în funcție de rezultatele obținute la școală într-o direcție complementară, interesul și pasiunile pentru acest domeniu. Numărul de locuri pentru fiecare atelier este egal pentru fiecare grupă astfel încât atunci când locurile pentru unul dintre ateliere vor fi epuizate copiii vor avea șansa să mai opteze pentru încă un alt atelier.

1. Atelier leadership & comunicare cu Florina Onetiu, coach & psiholog
  2. Atelier de antreprenoriat cu Cristian Onețiu, antreprenor & business consultant

5. Cursuri serii: in fiecare seara se vor desfasura cursuri & seminarii pe teme de dezvoltare personala & finante & sanatate sustinute de voluntari cu experienta in organizatii, dezvoltare personala, antreprenoriat, comunicare, finante

6. Activități de entertainment:

• Excursii (optionale) la:Muntele OlimpAquapark WonderlandCroaziera piratilorVizita Salonic
  • Discotecă
  • Jocuri distractive educative
  • Cinema

7. Gala BIO Camp:

Având deja istoricul celor 8 ediții anterioare, Gala BIO Camp îi aduce pe copii împreună cu creativitate, muncă în echipă, perseverență. La finalul taberei copiii, cu ajutorul voluntarilor, vor realiza un spectacol emoționant care merită cele mai multe aplauze din lume! 🙂

La Gala BIO Camp toți copiii vor primi premii, diplome și se vor simți recunoscuți pentru că noi nu doar credem cu tărie dar și știm deja, din experiența celorlalte tabere, că avem niște copii grozavi care merită să știe asta!

8. Programul de mese:

În tabăra BIO Camp copiii vor avea 3 mese/ zi: mic dejun, prânz, cină plus 1-2 gustări sănătoase; fructe, legume, batoane cereale. Ținând cont de specificul BIO al taberei ne străduim de fiecare date ca participanții noștri să beneficieze de mese variate, consistente dar  sănătoase și ferite de „îmbuibare” cu alimente procesate, dulciuri în exces sau băuturi chimicalizate.

9. Condiții de participare:

a. participanții în tabăra BIO Camp 2018  pot fi copii adolescenți cu vârstele între 14-18 ani.

b. există 20 locuri în tabăra BIO Camp din anul 2018 repartizate astfel:

• 10 locuri gratuite &/subvenționate – susținute de Fundația Life Care care vor fi oferite copiilor cu rezultate deosebite la concursuri școlare sau extrașcolare în domenii complementare cu activitățile care se desfășoară în tabăra BIO Camp, ca de exemplu: comunicare, leadership, dezvoltare personală, inițiative proiecte, matematică, logică, ecologie, sănătate, religie, fizică, chimie, biologie.
  • 10 locuri contracost

Selecția copiilor pentru regulile gratuite

Copiii vor fi anunțați ca participanți în urma procesului de selecție realizat de reprezentanții Fundației Life Care. Procesul de selecție are următoarele etape:

Etapa 1: încrierea pe site a copiilor prin completarea, semnarea și încarcarea pe site a formularului de înscriere, inclusiv poza copilului ( pe care îl găsiți aici) , prin încărcarea (upload) pe site diplomelor doveditoare pentru rezultatele deosebite ale copilului

Etapa 2: studierea dosarelor de către comisia din Fundația Life Care

Etapa 3: anunțarea participanților aleși să participe gratuit și anunțarea participanților propuși pentru participare cu plată

Copiii care au mai participat în tabăra BIO Camp pe locurile gratuite nu vor mai putea participa tot pe locuri gratuite în taberele următoare, ci doar pe locurile cu plată. Singura excepție o constituie copiii care vor primi premiile speciale acordate în cadrul Galei de către voluntari, ei putând să participe gratuit &/subvenționat și în următoarea tabără.

c. Înscrierea în tabără se va face completând și încărcând cele necesare aici.

Vă rugăm să completați toate câmpurile din formularul de înscriere, să-l semnați și sa ni-l trimiteți scanat. Aveti posibilitatea de a descărca formularul în format word și sa completați datele electronic direct sau sa-l printați word-ul sau pdf și să ni-l trimiteți.