BIO Camp 2018- International Summer Academy for Teen Empowerment

BIO Camp este tabăra destinată copiilor cu vârste între 14 și 18 ani, în care aceștia sunt învățați să-și dezvolte abilitatile dobândite si cele native precum și să primească ghidarea corectă pentru a avea o viață sănătoasă și plină de succes.

Începută din anul 2012 și ajunsă la a -VIII-a ediție, Tabăra BIO Camp din vara anului 2017 va avea loc în perioada 29 iulie-4 august : Hotel Sandplacken, Frankfurt, Germania

1. Locația:

Aflată în mijlocul rezervației naturale Hoch-Taunus, la 5 km sud-est de Schmitten, această locație oferă  o atmosferă prietenoasă și ospitalitate. Hotel deținut de o familie de români acesta este recunoscut în zonă pentru buna poziționare, serviciile de calitate și profesionalismul.

Locația este înconjurată de o pădure frumoasă. Frankfurt am Main este la doar 25 de minute de mers cu mașina.

2. Tema taberei:

Credem mult în valorile romănești autentice iar acum a venit timpul să ieșim peste hotare pentru ca tinerii noștri să vadă alți români care fac cinste României și să cunoască, împletească și învețe lucruri utile pentru dezvoltarea lor de la lideri autohntoni germani.

Așadar tema taberei de anul acesta este Unitate peste granițe prin competente și responsabilitate”. Activitățile pe care le vom întreprinde în cadrul taberei se vor învârti în jurul acestei teme astfel încât, la finalul taberei, copiii să plece atât cu cunoaștere a valorilor românești duse peste hotare dar și cu o experiență internațională inegalabilă.

3. Programul general al unei zile de tabără arată așa:

– trezirea

– miscare/ sport/ inviorare de grup

– micul dejun

– activitate workshop/ zonele alese

– jocuri/ program liber

–  pranz

-drumetii/ excursii/ jocuri/ program liber/ repetitii

– snack fructe+ liber

-seminar ( nutritie, religie, dezvoltare, psihologie, finaciar, stil, etc)

– cina

– entertainment

4. Ateliere de lucru zilnice din cadrul taberei

Copiii se vor înscrie bifând participarea la unul dintre atelierele de lucru de mai jos în funcție de rezultatele obținute la școală într-o direcție complementară, interesul și pasiunile pentru acest domeniu. Numărul de locuri pentru fiecare atelier este egal pentru fiecare grupă astfel încât atunci când locurile pentru unul dintre ateliere vor fi epuizate copiii vor avea șansa să mai opteze pentru încă un alt atelier.

a. Atelier leadership & comunicare cu Florina Onetiu, coach & psiholog

b. Atelier de antreprenoriat cu Cristian Onețiu, antreprenor & business consultant

g. Atelier de viață sănătoasă cu Bianca Bardoczi, medic

5. Cursuri serii:

1. Seminar:”Reprezintă cu încredere România peste granițe”
  2. Curs despre „Cum să fii antreprenor în România?”
  3. Curs despre „Cum îmi găsesc stilul de viață sănătos potrivit mie?”
  4. Curs despre „Cum să fii un bun lider al generației tale”
  5. Seară duhovniceasă

6. Activități de entertainment:

• Vizită Castel roman Saalburg
  • Vizită „Dialog Museum” Frankfurt
  • Vizită antrenprenor/ manageri români
  • Vizită fabrica Asam Cosmetics/ întâlnire cu Marcus Asam- top antreprenor
  • Vizită Banca Europeană Centrală, Franfurt/ întâlnire manager
  • Bike trip
  • Discotecă
  • Foc de tabără
  • Gala BIO Camp

7. Gala BIO Camp:

Având deja istoricul celor 6 ediții anterioare, Gala BIO Camp îi aduce pe copii împreună cu creativitate, muncă în echipă, persevență. La finalul taberei copiii, cu ajutorul voluntarilor, vor realiza un spectatocol emoționant care merită cele mai multe aplauze din lume! Participați doar la unul și vă veți convinge! 🙂

La Gala BIO Camp toți copiii vor primi premii, diplome și se vor simți recunoscuți pentru că noi nu doar credem cu tărie dar și știm deja, din experiența celorlalte tabere, că avem niște copii grozavi care merită să știe asta!

8. Programul de mese:

În tabăra BIO Camp copiii vor avea 3 mese/ zi: mic dejun, prânz, cină plus 1-2 gustări sănătoase; fructe, legume, batoane cereale. Ținând cont de specificul BIO al taberei ne străduim de fiecare date ca participanții noștri să beneficieze de mese variate, consistente dar  sănătoase și ferite de „îmbuibare” cu alimente procesate, dulciuri în exces sau băuturi chimicalizate.

9. Condiții de participare:

a. participanții în tabăra BIO Camp 2018  pot fi copii adolescenți cu vârstele între 14-18 ani.

b. există 20 locuri în tabăra BIO Camp din anul 2018 repartizate astfel:

•  9 locuri GRATUITE susținute de Fundația Life Care care vor fi oferite copiilor cu rezultate deosebite la concursusi școlare sau extrașcolare în domenii complementare cu activitățile care se desfășoară în tabăra BIO Camp, ca de exemplu: comunicare, leadership, dezvoltare personala, initiative proiecte, matematică, logică, ecologie, sănătate, religie, fizică, chimie, biologie.

Copiii vor fi anunțați ca participanți în urma procesului de selecție realizat de reprezentanții Fundației Life Care. Procesul de selecție are următoarele etape:

Etapa 1: încrierea pe site a copiilor prin completarea, semnarea și încarcarea pe site a formularului de înscriere, inclusiv poza copilului ( pe care îl găsiți aici) , prin încărcarea (upload) pe site diplomelor doveditoare pentru rezultatele deosebite ale copilului

Etapa 2: studierea dosarelor de către comisia din Fundația Life Care

Etapa 3: anunțarea participanților aleși să participe gratuit și anunțarea participanților propuși pentru participare cu plată

Copiii care au mai participat în tabăra BIO Camp pe locurile gratuite nu vor mai putea participa tot pe locuri gratuite în taberele următoare decât pe locurile cu plată. Singura excepție o constituie copiii care vor primi premiile speciale acordate în cadrul Galei de către voluntari, ei putând să participe gratuit și în următoarea tabără.

• 5 locuri subventionate partial ( pentru participanții câstigători din tabara BIO CAMP 2017)
  • 6  locuri cu plată pentru adolescenți care au interese: a se dezvolta personal sau a trăi sănătos sau în a-și crește încrederea și abilităție de comunicare sau în a-și culiva spiritul antreprenorial.

Costul de participare pentru tabăra BIO Camp 2018 este:

• 1900 RON EARLY BOOKING (26 ianuarie- 1 martie 2018) și include: 6 nopți de cazare, 3 mese sănătoase pe zi, materiale de lucru în funcție de grupa aleasă, tricouri, șepci.
  • 2400 RON SMART BOOKING (2 martie- 20 mai 2018) și include: 6 nopți de cazare, 3 mese sănătoase pe zi, materiale de lucru în funcție de grupa aleasă, tricouri, șepci.
  • 2900 RON LATE BOOKING (20 mai- 15 iulie 2018) și include: 6 nopți de cazare, 3 mese sănătoase pe zi, materiale de lucru în funcție de grupa aleasă, tricouri, șepci.

c. Înscrierea în tabără se va face completând și încărcând cele necesare aici.

Vă rugăm să completați toate câmpurile din formularul de înscriere, să-l semnați și sa ni-l trimiteți scanat. Aveti posibilitatea de a descărca formularul în format word și sa completați datele electronic direct sau sa-l printați word-ul sau pdf și să ni-l trimiteți.